Thee taart en leesvoer (YA-leesclub)

Hallo hallo! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze webpagina! 

Thee, taart en leesvoer is een YA-leesclub die vanuit Libris boekhandel van der Meer wordt georganiseerd. Wij (Yasue, Kicky en Roos) organiseren met veel plezier iedere 6 weken een nieuwe bijeenkomst. Deze vinden plaats in de boekhandel en beginnen rond 19:00. We bespreken het boek wat de vorige leesclub door de leden is uitgekozen en de thee (verzorgen wij gratis) en taart (gemaakt door een van de leden) mag natuurlijk niet ontbreken! Stuur ons vooral al je vragen via Instagram, Tiktok of via de mail info@boekhandelvandermeer.nl

Eerst volgende leesclub:

Datum: ??-??-????

Locatie: Libris boekhandel van der Meer

Tijd: 19:00

Voor de volgende leesclub lezen wij het boek 'De geheime tuin' geschreven door Frances Hodgson Burnett.

Samenvatting

Mary staarde naar het roestige ding in haar handen. Een sleutel.
‘Misschien lag hij daar wel tien jaar begraven,’ fluisterde ze. ‘Misschien is hij wel van de tuin!’

Ze mocht overal komen, hadden ze gezegd, alleen niet in die ene kamer, en in die ene tuin.
Maar Mary hoort geluiden, in de verboden kamer. Inbeelding, zeggen ze. En: verboden!
Over de muur van de geheime tuin ziet Mary steeds dezelfde vogel vliegen.
Mary houdt niet van verboden en ook niet van geheimen…
Kan zij de geheimen ontrafelen?

Wat we eerder lazen:

Datum: 03-11-2023

Cijfer: 8,1

'Stad vol geesten' door V.E. Schwab

Samenvatting

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspecters, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Als The Inspecters besluiten om het behekste Edinburgh in Schotland te bezoeken voor hun nieuwe tv-show, moeten Cassidy – en Jacob – mee. In Schotland is Cassidy omgeven door geesten, die niet allemaal even onschuldig zijn. En als ze Lara ontmoet die ook geesten kan zien, leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Blijkbaar is het haar taak om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en voor altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden.

Cassidy weet nog niet zeker of ze deze nieuwe missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt niet in haar wereld thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een episch gevecht terecht dat door de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze zal alles op alles moeten zetten om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.